A MTSZ elnökének beszámolója a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság meghallgatásán
Írta: torocsikt - Dátum: 2014 február 17. 09:46:30

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke ugyancsak csütörtökön számolt be az általa vezetett szervezet múlt évi tevékenységéről.


Teljes hír

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke ugyancsak csütörtökön számolt be az általa vezetett szervezet múlt évi tevékenységéről. A finanszírozást kiemelve azt mondta: a tűzoltóegyesületek 2011-ben a működőképességük határára értek, a korábbi 100 millió forintos támogatás azonban 2012-től nőtt, 2014-ben pedig már 300 millió forintból gazdálkodhat a szövetség. Úgy fogalmazott: 2013-2014 nemcsak a polgárőrség, de a tűzoltószövetség és tűzoltóegyesületek éve volt, illetve lesz.


A Magyar Tűzoltó Szövetség tagszervezeteként közel 1100 tűzoltó egyesületből mintegy 700 rendelkezik a helyi adottságokhoz igazodó tűzoltási, műszaki mentési képességgel, amely megközelítőleg 750 különböző célú beavatkozásra alkalmas tűzoltó gépjárművet jelent. Az egyesületek tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben részt vesznek a székhelyük szerinti település tűzmegelőzési, tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátásában.


forrás: - MTI -