***** FIGYELEM! KEDVES TAGOK! MINDEN SZOLGÁLTATÁS RENDELKEZÉSRE ÁLL, LEHET HASZNÁLNI! *****
Oldalunk...
Utolsó frissítés
2014.07.18 - 12:06:30
Navigáció
Online Statisztika
Online vendégek: 5
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 76
Legújabb tag: ferenc

Látogatók ma: 895
Online látogató: 5
Max. Onlinerekord: 149
Max. napi rekord: 24330
Látogatók tegnap: 7008
Látogatók a hónapban: 111032
Összes látogatók: 4668763
Ünnepek
NévnapSzülinapÜnnepek

07/20 - Sass
07/15 - Romex
07/06 - dgsa

07/01 - martinc
07/12 - Iceghosth
07/12 - imre0712
07/22 - kisujpk
Eseménynaptár
« Julius 2019 »
Ke Sz Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Egy jó vicc...
Egyedi oldalak
Most nézték
admin[2583]
pezoka[2436]
magyuri[2235]
ptoldi[2134]
chris75im[2085]

Legújabb
chris75im
ptoldi
pezoka
magyuri
admin

Egyedi oldalak
Üdvözlet Bemutatkozás Elérhetőségek
 


Üdvözlünk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége honlapján!


Bemutatkozás

A másokon karitatív módon segítő, önszerveződő szervezetek közül az egyik legnagyobb hagyománnyal a tűzoltó egyesületek rendelkeznek hazánkban. Megyénkben is szinte minden településen működött tűzoltó egyesület, melyek közül többen 100 évnél is régebben alakultak. Ezeket az önzetlenül segíteni szándékozó szervezeteket fogta és fogja össze a tűzoltók szövetsége. Sajnálatos, hogy a történelem viharai nem tették lehetővé a folyamatos működést a szövetség számára, így 1948-tól csak a települési szinten folyt egyesületi tevékenység.

A társadalomban megindult változások hatására az országban az elsők között alakult újjá több mint negyven évi szüneteltetés után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége. Alapszabályát az 1990. szeptember 8-án tartott közgyűlés hagyta jóvá. Szövetségünk a politikától mentes, a tűzvédelem érdekében tevékenykedő szervezetek, jogi személyek önkéntes társulásaként került bejegyzésre. Így lehetett alapítója a szintén újjáalakuló országos Magyar Tűzoltó Szövetségnek.

A szövetségünk alaptevékenysége a tagszervezetei érdekeinek képviselete, a tűz elleni védekezés egységesítésének, a szakmai munka színvonalának, javításának a rendelkezésre álló anyagi, tárgyi és személyi feltételek javításának, az eszközök hatékonyabb felhasználásának elősegítése. Védelmi jellegű szervezet, mely a tűzvédelem, a karitatív tevékenység megoldásához nyújt társadalmi segítséget.
Telephely Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége
5000 Szolnok, Jószef A. u. 14.
Telefon 06-20-490-2310
E-mail
info@jnsztsz.info
Telephely Elnök: Kurgyis János
5000 Szolnok, Malom út. 6.
Telefon 06-20-490-2310
E-mail elnok@jnsztsz.info
Telephely Titkár: Pap István
5000 Szolnok, Táncsics M. u. 21. 4/3.
Telefon 06-70-330-8904
E-mail titkar@jnsztsz.info
Tevékenység
Az önkéntes tűzoltó egyesületeknél meglévő nehézségek mellett több eredményt és sikert is elkönyvelhetett Szövetségünk:

Az 1990-es évek elején megkezdődött egyesületi élet hanyatlását sikerült megállítanunk. Az életben maradt egyesületek újra fejlődésnek indultak a pályázati támogatásoknak köszönhetően, sajnálatos tény azonban, hogy az önkormányzati támogatások jelentősen csökkentek. Ezzel párhuzamosan a meglévő létesítményi tűzoltóságok is az érdekeik hathatósabb érvényre juttatásának céljából beléptek szervezetünkbe ahol külön tagozatként tevékenykednek. Az elmúlt években tagjaink közé lépett több újonnan alakuló karitatív tevékenységet folytató társadalmi szervezet is, így lassan megindult a szövetség tagszervezetei számának emelkedése.

Jogszabályi lehetőség alapján megyénkben 4 jól működő önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg a köztestületi önkéntes tűzoltóságok felé támasztott követelményeknek. (Abádszalók, Kunhegyes, Kisújszállás, Tiszaföldvár) A követelmények közel azonosak, mint a hivatásos tűzoltóságoknál. Mind a négy helyen a tűzoltók többsége fő állású tűzoltó. Létrehozásukban az állomány kiképzésében (kb. 50 fő) a Megyei Szövetség jelentős segítséget nyújtott.

A Belügyminisztérium és a Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázatokon minden évben a megyében található Tűzoltó Egyesületek az önkormányzati támogatás összegének függvényében pályázhatnak tűzoltó szertár bővítésre, korszerűsítésre, tűzoltó gépjármű javításra és működési feltételek (felszerelések) javítására, vásárlására. Ez a pályázati rendszer 1995-től folyamatosan működik, melynek eredményeként szövetségünk önkéntes tagszervezetei közül évente 12-16 eredményesen pályázik. A pályázaton elnyert összegek 100 ezer és 2 millió forint között voltak, melyek minden évben egy kis lendületet adtak a megmaradás érdekében egy-egy egyesületnek. A pályázatok összege évenként országosan 100-150 millió forint.

Önkéntes tűzoltó egyesületeink 1995-től 2002-ig összesen 41 millió forint pályázati összeget nyertek.

Az önkéntes egyesületek mellett a Megyei Tűzoltók Szövetsége is rendszeresen pályázik és minden elnyert pályázatot ezen egyesületek támogatására használja fel. Pld. tanfolyamok szervezésére, tartására. Nagy jelentősége volt a 2001-ben számítógépre beadott pályázatunknak, melynek eredményeként 10 db számítógépet nyertünk konfigurációnként 333.000.- Ft értékben. Ezen számítógépek a Megyei Szövetség vezetősége által javasolt önkéntes tűzoltó egyesületek részére kerültek átadásra ünnepélyes keretek között 2001. december 28-án.

Védőruhával való ellátottságot jelentősen segítette a BM OKF által térítésmentesen biztosított, használt (SATTLER) védőruhák szétosztása. Megyénkből 18 önkéntes tűzoltó egyesület 134 db védőruhát vehetett át a központi készletből.

A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nemzetközi kapcsolatainak eredményeként 40 db B tömlő érkezett Németországból, melyek a Szövetség által javasolt önkéntes tűzoltó egyesületek részére kerültek átadásra.

Tagszervezeteink közgyűlésein, rendezvényein rendszeresen képviselteti magát a szövetség vezetősége. Az erkölcsi elismerés érdekében a szövetség által alapított és készíttetett szolgálati érmeket (10-20-25-30-40-50-60 éves) ünnepélyes keretek között adjuk át az érintett egyesületi tagoknak.

Évente a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen kerül megrendezésre május 4-én a tűzoltók védőszentjének Szent Flóriánnak napján a Megyei Tűzoltó Napi ünnepség, ahol az eredményes munkát végzők elismerésére a Tűzoltó Szövetség az önkéntes mozgalomban kiemelkedő teljesítményt nyújtókat díjazza. Javaslata alapján kerül sor a megyénkben kiemelkedő tevékenységet végzők részére a szövetség által alapított Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakett valamint különböző országos és magasabb szintű elismerések átadására. Tagszervezeteink által rendezett fennállásuk évfordulós ünnepeire a Megyei Szövetség minden alkalommal értékes tárgyjutalmat ad át.

A hagyományörző tűzoltóversenyek: A minden évben megrendezett Jászsági Tűzoltóversenyen rendszeresen képviselteti magát a szövetség. Különdíjak átadása mellett igény szerint anyagilag is támogatjuk a verseny megrendezését. Ezévben közösen rendezi a Jászsági Tűzoltóversenyt a Jászberényi Tűzoltóság, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzoltók Szövetsége Jászapátin. Ezen a rendhagyó versenyen az önkéntes, és létesítményi tűzoltók mellett a hivatásos önkormányzati tűzoltók versenyére is sor kerül. A versenyeken való részvételt tekintve 2 települést kell kiemelni (Pusztamonostor és Jászszentandrás), ahonnan rendszeresen 4-6 csapat vesz részt, ami létszámban és felkészítésben egyaránt jelentős. Pusztamonostori Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak lelkesedésére jellemző, hogy évek óta gyakorolják (megyénkben egyedül) a nemzetközi CTIF versenyszabályzat szerinti felkészülést és versenyzést. Hogy milyen jól elsajátították, igazolja a 2002-ben Szekszárdon megrendezett I. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny, ahol a pusztamonostori leány csapat az előkelő 3. helyet szerezte meg. Ezzel tovább gyarapították a település önkéntes tűzoltó egyesületének igen gazdag éremgyűjteményét. Ehhez az új versenyfeladat-végrehajtáshoz szükséges pályaelemeket, felszereléseket a Tűzoltó Szövetség biztosította.

2001. évben jelentős esemény volt a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megkötött együttműködési megállapodás, melynek fő célja a tűz elleni védekezés segítése, a hivatásos, önkéntes, létesítményi tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek szakmai munkájának hatékonyabbá tétele. Ennek eredményeként 9 létesítményben közel 200 fő részére, 7 önkéntes tűzoltó egyesületnél több mint 100 fő részére 40 órás önkéntes és létesítményi tűzoltó tanfolyamot, valamint 50 főnek 240 órás alapfokú tűzoltó tanfolyamot tartottunk. A tanfolyamok eredményes végrehajtása érdekében a Megyei Szövetség a szükséges szakirodalmat megvásárolta és összeállított egy 40 órás tanfolyam előírásait tartalmazó tansegédletet is. A speciális szakismeretek megszerzéséhez több tanfolyamot is szerveztünk és tartottunk, pl. kismotorfecskendő kezelői, számítástechnikai, alpintechnikai.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal közösen részt vettünk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei környezetvédelmi akcióprogram biztonsági részének kidolgozásában.

Évente kerül megrendezésre az önkéntes és létesítményi tűzoltók többnapos továbbképzése és országos szimpóziuma, melyre Megyei Szövetségünk 3-4 fő részvételét a finanszírozza.

Komoly erőfeszítéseket tettünk a fiatalok megszólítása, az egészséges, másokért tenni akaró fiatalok, az utánpótlás kinevelése érdekében. Egyesületeken belül több gyermek és ifjúsági csapatot alakítottunk, több alkalommal nyári hagyományőrző és múltkutató szaktábort szerveztünk részükre.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozó állományának tagjai közül a Megyei Tűzoltók Szövetsége javaslatára 18 tagszervezetből 289 fő baleseti biztosítását oldjuk meg, ezzel is könnyítve a káresetek helyszínén veszélyes munkát végzők kockázatát.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében alapvetően több kockázati tényező, veszélyeztető hatás található meg. Az állandósult veszélyforrások köre bővült mindenekelőtt az árvízi és belvízi események, valamint az utóbbi időben nagyobb gyakorisággal bekövetkező rendkívüli időjárási körülményekkel, a hagyományos jellegű kisebb káresetek mellett. A biztonság komplex területén belül elengedhetetlenné vált a széles társadalmi összefogás, hogy minél eredményesebben lehessen védekezni a különböző katasztrófák ellen.
YouTube - VideóGaléria - Legújabb videók

Országrészi Sza...

Országrészi Sza...

Országrészi Sza...

Országrészi Sza...

Országrészi Sza...
Videó Galéria Megnyitása
2019.07.21 03:13:39
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóRegisztráció | ÚJ Jelszó

magyuri128.Hete
jbhote132.Hete
admin158.Hete
levai kalman165.Hete
torocsikt198.Hete
ferenc200.Hete
adel80217.Hete
eletjel231.Hete
federe250.Hete
nagykrisz...257.Hete

Jelenlegi Vendégek: 5
Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 14
Dátum: 2009.11.07
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2016.05.19 14:11
Isten éltesse Toldi Pétert születése napja alkalmából! (is)

Rendszer üzenet:
2015.09.17 09:56
Köszöntjük legújabb tagunkat: ferenc

Rendszer üzenet:
2015.05.23 01:43
Köszöntjük legújabb tagunkat: szilvi80

Rendszer üzenet:
2014.12.26 16:35
Köszöntjük legújabb tagunkat: eletjel

2014.09.28 11:17
mikor lesz tanfolyan mert engem érdekelne

Partnerek
Magyar Tűzoltó Szövetség

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lánglovagok

TRadio

NCA (Nemzeti Civil Alapprogram)

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesület


Az oldal Firefox böngészőre lett optimalizálva.
Letöltéshez kattints a logóra.